Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı ''Beyaz Bayrak'' projesi çerçevesinde, temizlik esaslarına uyduğu belirlenen Niyaz Usta İlköğretim Okuluna ''Beyaz Bayrak'' verildi.
Niyaz Usta İlköğretim Okulunda düzenlenen ''Beyaz Bayrak'' teslim töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye çıkan okulun 3. sınıf öğrencisi Zeynep Hilal Gündüz, ''Temizlik'' adlı şiiri okudu.
İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de geleceğin teminatı olan çocukların, sağlıklı ortamlarda büyüyüp gelişmesinin, eğitimlerini almasının en tabii ve vazgeçilmez yaşamsal hakları olduğunu söyledi.
Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak bir çalışmayla ''Beyaz Bayrak'' projesini hayata geçirildiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:
''Bu proje ilimizde de hassasiyetle uygulamaya konulmuş, ilk meyvelerini 2007 Mart ayı başında vermiştir. Projenin Konya'da uygulanması, okullarda düzenli hijyen ve temizlik esaslarının benimsetilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesinin teşvik edilmesi hususlarını kapsayan amaçlar doğrultusunda devam etmektedir. Bu çerçevede yapılan denetimler sonucunda 2007 yılında başvuru yapan 60 okuldan hijyen ve temizlik esaslarına uyduğu tespit edilen 22 tanesi Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.''
Niyaz Usta İlköğretim Okulunun da Beyaz Bayrak almaya hak kazanmasıyla bu sayının 23 olduğunu söyleyen Küçükkendirci, beyaz bayrağın 2 yıl geçerliliğini sürdürdüğünü, bayrağı alan okulların 2 yıllık süre içinde yapılacak denetimlerde sağlık konusunda tüm şartları taşımak zorunda olduğunu kaydetti.
Bu projenin okulların itibarını artıracağını, okullara ayrı bir yer edindireceğini vurgulayan Küçükkendirci, ''Her vatandaşımız bilecek ki beyaz bayrak sahibi bir okul, sağlıklı ve hijyen bir ortamda eğitim veren bir okuldur'' diye konuştu.
Küçükkendirci, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile birlikte Beyaz Bayrak'ı okul müdürü Ali İhsan Yalçın ve okulu yaptıran hayırsever iş adamı Niyaz Ildırar'a teslim etti. AA
anıyoruz