| Okulumuzla İlgili Haberler.. | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
JuLiEt Forma Isınan Üye
Mesaj Sayısı : 106 Yaş : 28 Nerden : İçimdeki Şeytanın Ensesinden Kayıt tarihi : 25/10/08
| Konu: Okulumuzla İlgili Haberler.. C.tesi Kas. 08, 2008 2:09 pm | |
| Etraftan Bulduğunuz vede okulumuzla ilgili haberleri burda toplayalım:) | |
|
| |
JuLiEt Forma Isınan Üye
Mesaj Sayısı : 106 Yaş : 28 Nerden : İçimdeki Şeytanın Ensesinden Kayıt tarihi : 25/10/08
| Konu: Çeşmelerinden bal ve süt akacak C.tesi Kas. 08, 2008 2:12 pm | |
| Niyazi usta ilköğretim okulu girişinde bulunan 2 çeşmeden, haftada bir gün çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkı olacak bal şerbeti ve süt akıtılacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açılışı yapılan Niyazi Usta İlköğretim Okulunun çeşmelerinden haftada bir gün bal ve süt akacak.
Niyazi Usta İlköğretim Okulu’nu yaptıran Konyalı hayırsever iş adamı Niyaz Ildırar (, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi mimarisinden esinlenerek yaptırdığı okulun bahçe girişindeki 2 çeşmenin de Selçuklu ve Osmanlı dönemi mimarisinin özelliklerini yansıttığını söyledi. Ildırar, “Selçuklu ve Osmanlılar yaptıkları eserlerde hep bu tür çeşmeler eklemişler. Mevsimine göre de bu çeşmelerden şerbetler, farklı farklı içecekler akıtmışlar. Dönemin yaşayanları bu çeşmelerden yararlanmışlar. Biz de tarihimize sahip çıkmak düşüncesiyle okul girişine iki adet çeşme yaptık. Okulun açılışında da bu çeşmelerden Başbakana süt ve bal şerbeti ikram ettik. Bundan sonra da öğrencilerin zihinsel ve fiziksel gelişimine destek olmak için haftanın bir günü öğrencilere bu çeşmelerden süt ve bal şerbeti vereceğiz” dedi.
Niyazi Ildırar yaptığı açıklamada, ilkokula gittiği sıralarda okul müdürünün, atalarımızın 9 cephede savaştığını ve bazen otla çöple karınlarını doyurmak zorunda kaldıklarını anlattığını, bunu hayatı boyunca hiçbir zaman unutmadığını belirtti. Ildırar, 2005 yılında yapımına başladıkları 24 derslikli okulun mimari yapısının yanı sıra içinde kullanılan çini malzemeleri, sınıflarda her öğrenciye özel dolap ve daha birçok imkanlarıyla Türkiye’deki eğitim veren özel okullardan bile üstün olduğunu savundu.
ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİNDEN ESİNLENDİLER
Niyazi Ildırar, okulun ana bina girişindeki tavana işlettirdiği Türk bayrağını da Çanakkale Şehitliği’ndeki abideden esinlenerek yaptırdığını belirterek, “Çanakkale’ye gittiğimde, o tabloyu gördüğümde çok duygulandım. Bu duygularla ben de okulun ana bina girişine böyle bir Türk bayrağı işlettirdim” diye konuştu.
Konya Mimarlar Odası Başkanı Serdar Işık ise yaptığı açıklamada, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminden bugüne kadar ayakta kalmayı başaran nadir eserlerin günümüzde artık tamamen yok olma aşamasına geldiğini söyledi.
Birebir eski binaların kopyası yerine benzer modellerinin yapılması gerektiğini ifade eden Işık, “Eski eserlerin benzerlerinin yapılarak günümüze taşınması, geçmişle gelecek arasında köprü olması açısından önemlidir. Bu gibi eski eserlerden izler taşıyan yapılar, eserlerin gelecek nesillere aktarılması açısından son derece önemli” diye konuştu. Işık, bu tip eserlerin yapımının da ustalık isteyen bir iş olduğunu, kendilerinin de bu eserler ve yapımıyla ilgili seminer ve çeşitli programlar düzenleyeceklerini bildirdi. aa | |
|
| |
JuLiEt Forma Isınan Üye
| Konu: 600 ÖĞRENCİ ÇEŞMELERDEN BAL ŞERBETİ VE SÜT İÇTİ C.tesi Kas. 08, 2008 2:15 pm | |
| Çeşmelerinden bal şerbeti ve süt akıyor
Yaklaşık 1 ay önce açılışı gerçekleştirilen Niyaz Usta İlköğretim Okulunda haftada bir gün çeşmelerden bal şerbeti ve süt akıtılmaya başlandı. Niyaz Usta İlköğretim Okulunu yaptıran hayırsever iş adamı Niyaz Ildırar yaptığı açıklamada, Selçuklu ve Osmanlı döneminde atalarımızın inşa ettikleri eserlerin yanına çeşmeler yaptırarak, bu çeşmelerden mevsimine göre bal şerbeti, süt, su veya ayran gibi içecekler akıttığını söyledi. Kendisinin de bu eserlerden esinlenerek kendi ismini verilen okulun bahçesinin giriş kısmına 2 adet çeşme yaptırdığını ifade eden Ildırar, “Biz Osmanlı geleneğini yaşatmak, tarihimizi canlandırmak için böyle bir şey düşündük. Yaptırdığımız çeşmelerden de öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunması amacıyla belirli günlerde bal şerbeti ve süt vermeyi kararlaştırdık. Umarız ecdadımızın ruhu şad olur” dedi. Ildırar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen okulun açılış töreninde, girişteki bu çeşmelerden misafirlere bal şerbeti ve süt ikram ettiklerini anlatarak, şunları kaydetti: “Yaptırdığımız bu çeşmelerden Başbakan’a da okul açılışında süt ve bal şerbeti ikram etmiştik. Türkiye’de ilk defa yaptığımız bu uygulama kendisinin de hoşuna gitti. Bunun üzerine bu çeşmelerden en azından haftada bir gün öğrencilere, zihinlerinin açılması için bal şerbeti ve süt ikram edilmesini istedi. Biz de (Hay hay) dedik. Okul açılışından bir ay sonra bugün ilk defa uygulamayı başlatmış olduk. Öğrencilerimiz ikramımızdan büyük mutluluk duydu. Başbakanımızın da isteğini yerine getirmiş olduk. Bundan sonra ömrümüz yettiği sürece haftada bir gün bu uygulamayı sürdürmek istiyorum.” 600 ÖĞRENCİ ÇEŞMELERDEN BAL ŞERBETİ VE SÜT İÇTİ Başlatılan ilk uygulamada, bahçede tek sıra halinde toplanan yaklaşık 600 öğrenciye, toplam 100 kilogram bal şerbeti ve süt ikram edildi. Minik öğrencilerin neşe içinde bal şerbeti ve süt akan çeşmelerin başında sıra olduğunu gördüğünde oldukça duygulandığı gözlenen Ildırar, “İnsan, bu manzara karşısında söyleyecek kelime bulamıyor. Bunlar cennet melekleri. Cıvıl cıvıl oynadıklarını görmek gerçekten insanı bambaşka duygulara götürüyor. Çok mutluyum, bu minikleri gördükçe yaptıklarımdan çok daha büyük haz alıyorum” diye konuştu. Ildırar, daha sonra çeşme önünde tek sıra halinde toplanan öğrencilere kendi elleriyle bardaklara çeşmeden bal şerbeti ve süt doldurarak ikram etti. Ildırar, tek isteğinin öğrencilerin vatana, millete, ana ve babalarına hayırlı evlatlar olmasını, ülkenin kalkınması ve gelişmesinde ellerinden geleni yapması olduğunu sözlerine ekledi. | |
|
| |
ßу.ѕнα∂σω Forum Eni
Mesaj Sayısı : 371 Yaş : 29 Nerden : ...::::DüşManImıN TaM EnseSiNDen::::... Kayıt tarihi : 29/10/08
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Paz Kas. 09, 2008 7:24 pm | |
| bütün konya gazeteleinin sitelerinde var bunlar ama pises | |
|
| |
JuLiEt Forma Isınan Üye
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Çarş. Kas. 12, 2008 8:09 pm | |
| :D:D | |
|
| |
ßу.ѕнα∂σω Forum Eni
Mesaj Sayısı : 371 Yaş : 29 Nerden : ...::::DüşManImıN TaM EnseSiNDen::::... Kayıt tarihi : 29/10/08
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Çarş. Kas. 12, 2008 8:12 pm | |
| siteklerin linkide olur valla | |
|
| |
RıdvAn AltuntAş1905 Moderatör
Mesaj Sayısı : 84 Yaş : 30 Nerden : Mevlana Diyari Konya Kayıt tarihi : 25/10/08
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Perş. Kas. 13, 2008 3:02 pm | |
| | |
|
| |
salihacm Foruma Bağlanmış Üye
Mesaj Sayısı : 221 Yaş : 28 Nerden : hayattaki en büyük gerçeklerden Kayıt tarihi : 28/10/08
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Cuma Kas. 14, 2008 10:47 pm | |
| | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Paz Kas. 16, 2008 3:18 pm | |
| |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Perş. Kas. 20, 2008 8:45 pm | |
| |
|
| |
esra_tkn Forma Isınan Üye
Mesaj Sayısı : 148 Yaş : 28 Nerden : Ayrılık; Acıyla Yanmış Kalplerin Tek Yürekte Attığı Şehirden Kayıt tarihi : 29/10/08
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Cuma Kas. 21, 2008 2:27 pm | |
| | |
|
| |
merve7d Forum Acemisi
Mesaj Sayısı : 60 Yaş : 29 Nerden : merve_7d Kayıt tarihi : 28/10/08
| Konu: Geri: Okulumuzla İlgili Haberler.. Çarş. Ara. 31, 2008 11:25 pm | |
| tşkr | |
|
| |
| Okulumuzla İlgili Haberler.. | |
|